Maasdijk metaal

Voordelen en functie van een hekwerk: kies je favoriet!

Geplaatst op

Van oudsher hebben we gebruik gemaakt van het hekwerk. Een manier om controle uit te oefenen over een bepaald stuk aarde. Of het nu is om dieren buiten of binnen te houden of om mensen te laten weten dat een specifieke lap grond eigendom van ons is, het hekwerk is een belangrijke hulp geweest in het opbouwen van onze huidige wereld. In deze blog nemen we een paar soorten hekwerken met je door, check de verschillende en kies je favoriet.

Sierhekken

Dit type hekwerk is al honderden jaren oud. Het is een hek wat eigenlijk twee functies heeft: een manier om ongenode gasten buiten te houden en te communiceren dat de zaken goed gaan. Daarnaast zijn veel sierhekken een manier om te laten zien dat je een bepaalde smaak hebt. Niet voor niets vinden we deze hekken bij dure, kollossale huizen van de elite van weleer. Er bestaan verschillende stijlen sierhekken:

  • Gotische
  • Victoriaanse
  • Moderne
  • Postmoderne

Elke stijl komt uit een specifieke periode waarin bepaalde stijlprincipes belangrijk waren, dat bepaalt mede hun vormgeving

Houten hek

Vaak denk je bij een hekwerk aan structuur van staal of ijzer, al dan niet gevlochten. Toch is het een begrip dat een stuk plooibaarder is dan we soms denken. Er bestaan natuurlijk ook stenen, betonnen en houten hekken. Een houten hek zorgt voor een natuurlijke look in je tuin. Wist je dat ‘hek’ een oud woord voor tuin is? Later zijn we het stuk grond achter het Hek, tuin gaan noemen. Een vreemde zaak misschien, maar wel waar. We proberen je altijd wat bij te brengen op onze site 😉.

Soorten stalen hekken?

De wereld van hekken is veelzijdig en rijk. Je kunt tal van ontwerpen vinden die je tuin mooi omlijsten, want wat dacht je van een hekwerk met bloemen in staal gevormd. Erg mooi en sfeervol natuurlijk. Er zijn verschillende soorten hekwerken:

  • Sierhekwerk
  • Gaashekwerk
  • Staafmat hekwerk
  • Spijlenhekwerk
  • Balustrade

Bij een balustrade is het belangrijk dat het hekwerk hoog genoeg is. De wettelijke norm is 90 cm.

Gaan voor groen?

Vind je al dat hekwerk te grijs (het moet gesmeed worden), ga dan voor groen. Een haag misschien? Wel veilig, maar minder dan met een stalenhekwerk.

Meer lezen?

Hoe stapel ik betonplaten en maak ik meer ruimte in mijn magazijn? Leer het op onze site.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden