Maasdijk metaal

Hoe moet ik betonplaten stapelen en leggen?

Geplaatst op

Betonplaten zijn zeer geschikt om te leggen op bedrijfsterreinen, parkeerplaatsen, kavelpaden, sleufsilo’s en als erfverharding. Bij het kiezen van de juiste betonplaat heeft u keuze uit diverse toplagen, afmetingen en wapeningen. Alleen weet je precies hoe betonplaten op elkaar gestapeld en gelegd moeten worden? In deze blog vertellen we je hier meer over, zodat je het optimale resultaat uit de betonplaten kunt halen.

Stapelen van betonplaten

Het is belangrijk dat de betonplaten los op elkaar gestapeld worden. Bij het stapelen dien je rekening te houden met de onderstaande punten:

  • Leg drie steunpunten neer op de verharde vlakke ondergrond, voordat u de eerste plat op de grond legt.
  • Plaats boven de betonplaat opnieuw drie steunpunten, precies op de plek waar de eerste steunpunten geplaatst zijn. Herhaal dit tot er zes platen op elkaar liggen.
  • Neem zes platen op elkaar als maximum bij het stapelen van de betonplaten
  • Plaats de betonplaten nooit direct op elkaar, maar gebruik bij het stapelen altijd steunpunten zoals bijvoorbeeld betonklinkers.

Leggen van de betonplaten

Leg de betonplaten neer met bijvoorbeeld een T-haak, speciale halve maanhaak of zuignap. Ook raden we het aan om de platen te leggen met een voeg van 5 millimeter. Heb je nog geen afstandslegger of halve maanhaak in bezit, dan kun je deze het beste bestellen. Let er bij het gebruiken van een halve maanhaak op dat de ketting niet langer mag zijn dan 140 centimeter.

Na het leggen vul je de voegen van de betonplaten met droog, zeer los zand, ook wel rul zand. Vervolgens sluit je de platen op met behulp van een betonnen opsluitband of kleirug. Zo voorkom je dat de industrieplaten verzakken.

Betonplaten specialist

Wil je graag meer informatie over het stapelen en leggen van betonplaten? Neem dan contact op met Wester-Beton. Dit bedrijf is al jarenlang de specialist in betonplaten. Je kunt bij Wester-Beton betonplaten kopen in verschillende afmetingen en met verschillende toplagen, wapening en aslast.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden