Maasdijk metaal

Creëer meer ruimte in je magazijn, praktische ideeën

Geplaatst op

Meer ruimte in je magazijn is iets wat veel ondernemers graag zouden zien. In feite gaat het om een efficiëntie work flow waardoor je voorraad en verkoop in balans zijn. In deze blog geven we je een aantal tips om deze balans te bereiken. Kijk snel met ons mee naar de voorbeelden en creëer meer ruimte in je magazijn.

Dichtheid vergroten

Er is een manier om de opslag in je magazijn te vergroten. Dit kun je gemakkelijk doen met behulp van palletstellingen. Zo heb je veel meer ruimte om je pallets met goederen te stallen. Dus wanneer je geen ruimte meer op de vloer hebt, kun je altijd nog omhoog. Daar is veel ruimte te creëren.

Kritisch na je leveranciers kijken

Wanneer leveranciers zich ver bij je vandaan bevinden, bijvoorbeeld in Azië, dan is het slim om eens te kijken of je er niet een dichter bij huis kunt vinden, want vaak sturen verre leveranciers veel goederen in een keer, dit vanwege de afstand. Een leverancier dichter in de buurt kan sneller kleinere hoeveelheden leveren. Dan spreek je een stuk minder opslagcapaciteit aan.

Analyseer je voorraad

Ga met een scherpe blik door de voorraad heen. Is alles wat er in je magazijn zit wel noodzakelijkerwijs daar aanwezig, of kunnen sommige producten eruit gehaald worden? Omdat ze niet meer verkocht worden bijvoorbeeld.

De balans aanbrengen

Het magazijn is in de ideale situatie het middelpunt van de weegschaal, waarbij er een duidelijke harmonie moet bestaan tussen bestelde voorraad en verkochte producten. Er moet een natuurlijke doorstroom bestaan. Natuurlijk kan er een kleine surplus voorraad bestaan om een eventuele spoedklus te klaren, dit is overigens ook deels te ondervangen met leveranciers die snel kunnen leveren, maar vaak wordt er teveel voorraad ingeslagen.

Huur extra ruimte

Het kan zijn dat je bedrijf gegroeid is en daarom ook je voorraad meegegroeid is. Het is goed om de bovenstaande punten in ogenschouw te nemen, maar misschien is het ondanks deze nodig om extra magazijnruimte te huren.

Voordelen betere balans

Er zitten voordelen aan een betere balans in je magazijn tussen inkoop en verkoop:

  • Meer capaciteit magazijn
  • Efficiënter werken
  • Kosten besparen

Conclusie

Er is een wereld aan mogelijkheden om de opslagcapaciteit van je magazijn te vergroten. Door kritisch te kijken naar je huidige praktijk en eventuele aanpassingen te doen zul je efficiënter kunnen werken en kosten besparen.

Meer ontdekken?

Wil je een bedrijfspand een nieuwe uitstraling geven? Wil je weten hoe je moet omgaan met betonplaten? Check de blogs hierover op onze informatie site. We keep you informed!

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden