Maasdijk metaal

Meubels maken van steigerbuizen: doe je dat?

Geplaatst op

Een inrichting bestellen in een catalogus is de makkelijkste manier om je kamer of tuin vol te krijgen met meubels waarop je kunt relaxen met familie en vrienden. Natuurlijk is het niet altijd de meest goedkope methode. In deze blog gaan we je laten zien hoe je wel goedkope meubels kunt krijgen voor je woning of buitenruimte. Juist door ze zelf te maken of ze te laten maken door een handige buurman of beunhaas. Check onze tips en door er snel je voordeel mee.

De industriële stijl

De laatste tijd is de industriële stijl erg populair. Dat komt natuurlijk door de ruw en basic looks van de meubels die in deze stijl gemaakt worden. Er is nog iets anders wat deze interieurstijl populair maakt, dat zijn namelijk de prijzen die gehanteerd worden voor de onderdelen van deze meubels, deze zijn erg voordelig. Zo heb je meubels gemaakt van steigerhout, sloophout en wrakhout. Ook steigerbuizen spelen een belangrijke rol in een industrieel design voor thuis. Eigenlijk gek, dat we deze fabrieksesthetiek overgenomen in onze woningen. Is het misschien uit een soort nostalgie? Want veel van de zware industrie is uit ons land verdwenen en verplaatst naar Azië.

Hoe gebruik ik steigerbuizen voor mijn meubels?

Steigerbuizen worden gemakkelijk aan elkaar verbonden doormiddel van steigerbuis koppeling. Dat is een manier waarop je snel constructies kunt maken. Het is dus heel goed mogelijk om een grote of kleine tafel te maken voor je interieur. Natuurlijk moet je wel het een en ander uitmeten. Ook hout is een belangrijk onderdeel van de industriële tafel. Deze kun je maken van steigerhout, maar ook van gladder en meer geschuurd hout. Dan krijgt je meubel een wat meer gepolijste look.

Waar kan ik ze neerzetten?

Er zijn een aantal beproefde locaties in en om het huis waar je industriële meubelen neer kunt zetten Vooral de tuin en de woonkamer zijn populair. Maar vergeet vooral ook de werkkamer niet. Daar waar je studeert of iets anders doet. Een bureau gemaakt met steigerbuizen en mooi hout zorgt voor een heel speciale look in je interieur. Het leuk van industrieel design is dat je er mooi wieltjes onder kunt zetten. Je weet wel, die ook op een verrijdbare kar zitten. Daarmee kun je heel gemakkelijk je meubels, tafel of kast, verplaatsten. Ideaal!

Meer ontdekken?

Op onze site houden we je op de hoogte van het nieuws uit de industrie. Hoe zorg je voor meer ruimte in je magazijn? En wat zijn de standaardafmetingen van een pallet? Antwoorden op deze vragen en meer vind je op onze site.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden