Maasdijk metaal

Standaard palletgrootte en -afmetingen

Geplaatst op

Pallets zijn geweldige middelen voor ondernemers die producten verzenden. Niet alleen helpen ze bij het beschermen van items tijdens het transport, ze maximaliseren ook de ruimte en verminderen de laad- en lostijden voor vervoerders drastisch, waardoor het hele proces van het verzenden en leveren van goederen efficiënter wordt.

Wat is de grootte van een standaardpallet?

Op dit moment is er nog geen wereldwijd geaccepteerde standaard voor palletafmetingen. Er zijn echter enkele algemene standaardmaten die vaak voorkomen, afhankelijk van de locatie, regio en industrie. Een andere belangrijke factor als het gaat om de grootte van de pallet is niet de werkelijke grootte van de pallet zelf, maar hoe hoog je de pallet kunt laden. Ook hier is de hoogte van de pallet niet standaard, maar veel transportbedrijven hebben een maximale hoogte waar je je aan moet houden. Als algemene regel wordt aanbevolen om de pallets op maximaal 180 cm te houden om ervoor te zorgen dat je binnen de vereiste maximale hoogte voor transportbedrijven blijft.

ISO Palletafmetingen

In een poging om universele standaard richtlijnen voor palletafmetingen op te stellen, heeft de International Organization for Standardization (ISO) een goedgekeurde lijst van zes gangbare palletafmetingen opgesteld die momenteel wereldwijd worden gebruikt.

Afmetingen in cm (L x B): Veelgebruikt in:
12,19 x 10,16 Noord-Amerika
12,00 x 10,00 Europa, Azië
11,65 x 11,65 Australië
10,67 x 10,67 Noord-Amerika, Europa, Azië
11,00 x 11,00 Azië
12,00 x 08,00 Europa

Standaard palletmaten in Noord-Amerika

Noord-Amerikaanse palletafmetingen variëren afhankelijk van de materialen en de industrie en andere specifieke behoeften. Dat gezegd hebbende, standaard palletmaat die 12,19cm x 10,16cm is, is zo gebruikelijk in de Noord-Amerikaanse scheepvaart, dat het goed is voor 30% van alle houten pallets in de regio.

Standaard Euro Pallet afmetingen

Europese pallets, ook bekend als EUR-pallets, Europallets en EPAL-pallets, zijn de standaard palletafmetingen die door de European Pallet Association zijn vastgesteld. Het voordeel voor het Europese systeem is een “pallet voor pallet” uitwisseling.

Australische palletmaten

Australië heeft een palletgrootte die in het hele land gebruikelijk is, maar die elders in de wereld niet vaak voorkomt. Pallets die hier gebruikt worden kunnen van hard- of naaldhout gemaakt worden en ze staan bekend om hun duurzaamheid en zijn goed voor zeer zware ladingen. Ze zijn ontworpen om perfect te passen voor en te worden gebruikt met de RACE containers in de Australische spoorwegen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden