Maasdijk metaal

Veilig transport van industriegoederen

Geplaatst op

Het veilig transporteren van industriegoederen met bijvoorbeeld houten kisten is van groot belang. Je kunt namelijk niet zomaar goederen vervoeren zonder dat dit aan strakke wetgeving dient te voldoen. Het gaat hier om zowel wetgeving uit Nederland als wetgeving uit de Europese Unie. Om ervoor te zorgen dat je veilig onderweg kunt met je lading, geven we je in deze blog een aantal goede ideeën.

Gebruik je juiste pallets

Je kunt ervoor kiezen om tweedehands pallets aan te schaffen. In veel gevallen zijn deze van prima kwaliteit en zullen ze de meeste goeden goed kunnen dragen. Wil je liever het zekere voor het onzekere nemen? Dan kun je er ook voor kiezen om nieuwe pallets te kopen. Bedrijven die nieuwe pallets verkopen kunnen vaak nog wel concrete garanties geven. Nieuwe pallets zijn namelijk in veel gevallen ook sterker dan tweedehands pallets omdat ze niet beschadigd zijn of iets dergelijks.

Geef je vrachtwagen regelmatig een beurt

Als je primaire vervoersmiddel de vrachtwagen is, dan wil je dat deze altijd voldoende olie heeft, de juiste bandenspanning en voldoet aan de hoogste standaarden voor wat betreft veilig en comfortabel op de weg. Het grote aantal kilometers wat een vrachtwagen aflegt zorgt ervoor dat bepaalde onderdelen ook sneller slijten of eerder gecontroleerd moeten worden. Geef je vrachtwagen daarom regelmatig een kleine of een grote beurt.

Zorg voor de juiste papieren

Niet alleen het laden, vervoeren en lossen van je goederen is iets waar je goed alert op moet zijn. Veilig transport betekent ook dat je de bedrijfsrisico’s tot een minimum beperkt. Houd er dus rekening mee dat je personeel beschikt over de juiste papieren, certificaten en diploma’s. Mocht je een personeelslid hebben wat niet aan de strenge certificateneisen vanuit de Nederlandse of Europese overheden voldoet, dan kun je er met je bedrijf in moeilijk vaarwater verkeren. Je wil immers natuurlijk graag zo lang mogelijk aan het werk kunnen blijven!

Gerelateerde berichten

Hoe wordt een torenkraan opgebouwd?

Je hebt vast als eens gekeken naar een torenhoge torenkraan van misschien wel honderd meter hoog en je afgevraagd: “Hoe zetten ze zo’n enorm ding...

Lees meer

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden