Maasdijk metaal

Hoe wordt een torenkraan opgebouwd?

Geplaatst op

Je hebt vast als eens gekeken naar een torenhoge torenkraan van misschien wel honderd meter hoog en je afgevraagd: “Hoe zetten ze zo’n enorm ding eigenlijk in elkaar?”. Je ziet ze immers niet vaak opgebouwd over de weg rijden. Dit wordt pas gedaan wanneer ze op de plaats van bestemming zijn! Om antwoord te geven van hoe zo’n kraan opgebouwd wordt, gaan we daar in deze blog dieper op in.

De locatie bepaalt de mogelijkheden

Er bestaan erg veel verschillende manieren om een torenkraan op te bouwen. Want, inderdaad, de meeste torenkranen worden op de plaats van bestemming in elkaar gezet en opgebouwd. Alleen de manier waarop ze opgebouwd worden hangt vaak sterk af van de locatie van het bouwproject. In het oude centrum van een dorp of stad, met kleine straten en erg veel gebouwen op een klein oppervlak, zijn er andere manieren van opbouwen nodig dan wanneer je alle ruimte hebt.

Kraan boven kraan

Om een hoge torenkraan te bouwen wordt er, wanneer er de ruimte is, gebruik gemaakt van een nóg hogere kraan. Dit is een bijzonder beeld om te zien! Een torenhoog gevaarte wat een kleinere maar nog steeds verbijsterend hoge constructie in elkaar zet! Zo’n grotere kraan heet een telescoopkraan en bestaat uit verschillende uitschaafbare onderdelen waardoor het tot grote hoogten kan komen.

Mobiele torenkraan

Er zijn ook torenkranen die als het ware uit elkaar worden geklapt wanneer ze op de plaats van bestemming zijn. Dit is soms nodig wanneer er onvoldoende ruimte is voor een telescoopkraan op het terrein. In dat geval klapt de torenkraan zichzelf uit zonder hulp van een aanvullende telescoopkraan. In onderstaand filmpje zie je daar een mooi voorbeeld van.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/DG80t7sbsaU?controls=0″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Verschillende kraansoorten

We hebben het in deze blog vooral gehad over de torenkraan, maar verschillende kranen worden op andere manieren opgebouwd. Bijvoorbeeld een knuckleboom crane wordt heel anders opgeleverd!

Gerelateerde berichten

Veilig transport van industriegoederen

Het veilig transporteren van industriegoederen met bijvoorbeeld houten kisten is van groot belang. Je kunt namelijk niet zomaar goederen vervoeren...

Lees meer

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden