Maasdijk metaal

Wat zijn de voordelen van een merkregistratie?

Geplaatst op

Bij het starten van een bedrijf moet de registratie van je merk, logo en/of bedrijfsnaam een belangrijke overweging zijn. Zeker in de technische sector. Een merknaam registreren biedt belangrijke voordelen ten opzichte van niet-geregistreerde merken. Hieronder vindt je een aantal voordelen van een merkregistratie. Lees ze snel door, dan wordt het gemakkelijk om in te zien waarom je de registratie echt moet overwegen. 

Intellectueel eigendomsrecht in technische sector

Een ingeschreven merk verleent de eigenaar het exclusieve recht om het merk te gebruiken als merkteken van oorsprong voor de waren en diensten waarvoor het merk is ingeschreven. Een merk is een vorm van persoonlijk eigendom met een overeenkomstige waarde. Naarmate de betrokken waar of dienst meer bekendheid krijgt, neemt ook de waarde van je merk toe. Goed voor je technische bedrijf. 

Gebruik maken van je geregistreerde merk

Merken zijn logo’s, woorden of andere tekens die verband houden met de branding van een bedrijf of zijn producten of diensten. Een voordeel van merkregistratie is dat het, net als elke andere tastbare eigenschap, mogelijk is om het eigendomsrecht van een merk over te dragen. Voor de duidelijkheid, een merknaam is niet hetzelfde als een bedrijfsnaam. Zo hebben we de bedrijfsnaam The Coca-Cola Company en het merk Coca-Cola. Het bedrijf voert ook het merk Sprite. 

Merken kopen en verkopen

Een merk kan worden gekocht of verkocht door middel van een overdracht van bedrijfseigendom. Een merk kan worden overgedragen in geval van verkoop van een bedrijf als onderdeel van de inventaris. De partij aan wie het merk wordt overgedragen wordt de cessionaris genoemd, en het eigendom van het geregistreerde merk gaat over op de cessionaris door middel van een merkoverdrachtsovereenkomst.

Blijf onze site volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de laatste tips zakelijke tips in de metaal sector. We blijven je inspireren met informatie. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden