Maasdijk metaal

Wat is een systeemplafond?

Geplaatst op

Een systeemplafond is een verlaagd plafond. Dit kan in verschillende vormen voorkomen. Het gaat hierbij om een rooster waarin diverse platen samengevoegd worden. Het is de bedoeling dat de leidingen erachter weggewerkt worden. Denk daarbij aan elektra, ventilatie en / of riolering. Een van de gemakken van het systeemplafond is het omhoog duwen van de platen, zo kun je gemakkelijk bij de leidingen voor een eventuele reparatie.

Waarom een systeemplafond?

Een van de meest belangrijke aspecten van een systeemplafond is het brandwerende karakter. Daarnaast is het een geschikte manier om problemen in de akoestiek in een bepaalde ruimte op te lossen. Een ruimte galmt niet meer zo erg omdat het plafond geluid absorbeert.

Hoe systeemplafond plaatsen?

Het werk heel simpel om een systeemplafond te plaatsen hieronder een aantal stappen:

  • Stap 1: monteer het plafondeiland
  • Stap 2 : monteer het inlegplafond (roosterwerk)
  • Stap 3 : plaats de tegels in het rooster van het inlegplafond

Mensen zonder ervaring in de bouw doen er wellicht goed aan om het plaatsen van een systeemplafond uit te besteden aan een expert. Op deze manier ben je verzekerd van de beste resultaten.

Wat kost een systeemplafond per m2?

Veel mensen willen dolgraag weten hoe duur een systeemplafond per m2 kost, dat verschilt nog wel eens per aanbieder en soort plafond. Prijzen variëren van een kleine 4 euro per m2 tot 14 euro per m2. Verder hangt de prijs af van je wensen en hoelang de werklieden bezig zijn om de zaak op te tuigen.

Is een systeemplafond brandwerend?

De meeste systeemplafonds zijn brandwerend gemaakt. Dit zorgt ervoor dat bij een eventuele brand een brandvertragende factor aanwezig is. Een systeemplafond is slechts een van de brandvertragende middelen die ingezet kunnen worden, denk bijvoorbeeld ook aan uiterst toepasbare branddeuren en sluizen waarmee en brand binnen een bepaald gedeeld van een gebouw kan worden geïsoleerd van de rest van het gebouw.

Conclusie

De functie van een systeemplafond is drieledig: het vertraagt brand, het maskeert leidingen en zorgt voor geluidsabsorbtie. De kosten voor het plafond per m2 verschillen per soort en variëren grofweg van 4 tot 14 euro per m2.

Lees verder in ons blog

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden