Maasdijk metaal

Wat is een brandwacht? Ontdek het in deze blog!

Geplaatst op

Met een brandwacht aan je zijde is de kans een stuk kleiner dat je bedrijf affikt. Het gebeurt niet vaak, maar als het gebeurt zijn de gevolgen niet te overzien. Een brandwacht check het nodige, houdt de wacht en grijp in. In deze blog ontdek je wat je hebt aan een brandwacht huren en wat hij of zij doet.

Preventie

Een van de meest belangrijke dingen die de brandwacht voor je kan doen is het voorkomen van brand. We noemen dit met een mooi woord preventie. Een preventieadvies en -strategie zijn twee dingen die je mag verwachten van een goede brandwacht. Soms zie je zelf niet waar het qua brandveiligheid binnen je bedrijf aan schort. Dat kan deze brandpreventie-expert mooi voor je doen. Een professional ziet toch weer andere dingen die beter kunnen.

Ingrijpen bij calamiteiten

Het komt steeds vaker voor dat de brandweer niet genoeg capaciteit heeft om in een gebied overal snel ter plaatse te kunnen zijn. Een brandwacht huren is dan een goed idee, ook als het gaat om gebieden die wat meer afgelegen liggen. Er zijn veel organisatoren van evenementen als festivals die extra brandwachten inhuren om in te kunnen grijpen bij calamiteiten. Het doel van hen is dan natuurlijk de brand niet verder te laten uitbreiden waardoor de problemen voor de omgeving groter worden. Brandwachten kijken ook of er voldoende vluchtwegen zijn waarlangs de mensen weg kunnen komen bij brand of andere ongevallen zoals een storm.

Incident bestrijding

Wanneer we het hebben over de inzet van brandwachten in de industrie, dan speken we vaak van incidentbeschrijding. Wanneer er werkzaamheden gedaan worden waarbij gebruik gemaakt wordt van hoge temperaturen, dan is het in vele gevallen verplicht om bandwacht in de arm te nemen. Dat kunnen ze ook goed, toezichthouden in een industriële setting en ingrijpen wanneer het nodig is. Ook werken op grote hoogte is een gebeuren waarbij de brandwacht de veiligheid garandeert.

Voordelen van een brandwacht op een rij:

  • Werkt preventief op festivals en evenementen en ondersteund de brandweer in haar capaciteit.
  • Doet een veiligheidscheck tijdens een festival of op je bedrijventerrein
  • Incidentbestrijding door brandwachten voorkomt in vele gevallen een grote brand

Veiligheid en risicobeperking door strikte maatregelen en afspraken is een groot goed voor iedere ondernemer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden