Maasdijk metaal

Wat is de definitie van ERP?

Geplaatst op

Een ERP-systeem is efficiënt en helemaal van deze tijd. De afkorting staat voor enterprise resource planning. Vroeger was het een stuk lastiger om alle verschillende bedrijfsprocessen gestroomlijnd te laten verlopen. Dit is echter verleden tijd. Wat is de erp definitie eigenlijk? In feite is het heel gemakkelijk: een erp kan alle werkprocessen in een systeem integreren. Zo heb je allerlei voordelen ten opzicht van losse software pakketten en applicaties. Kijk snel met ons mee naar de verschillende voordelen. Ondernemers van vandaag zijn fan van deze manier van IT in hun bedrijf. 

Een ERP-systeem voor de 21ste eeuw

Met een ERP is het erg gemakkelijk om een systeem op te zetten waarmee je bedrijf gestroomlijnd loopt. Wat is nu precies het voordeel van zo’n systeem? Een ERP-systeem maakt het mogelijk om bijvoorbeeld de input, throughput en output als een geheel te laten verlopen. Wat brengt dat praktisch voor een voordelen met zich mee? Stel je voor dat iemand van de inkoop de gegevens van een een klant invoert. Dan kan het hele bedrijf met die gegevens werken. Wanneer er aan de info van deze klant iets toegevoegd moet worden, dan kan dat snel gebeuren. Er wordt met het ERP-systeem een groot probleem ontweken, namelijk dubbele data. Ook foutieve data komt nauwelijks voor met de ERP, dit ligt weer aan het feit dat gegevens niet gekopieerd hoeven worden van het ene systeem naar het andere. Alles is immers binnen een systeem geïntegreerd. Stukken beter dus. 

Verhouding tussen inkoop en verkoop

Als we kijken naar de verhouding tussen in- en verkoop, dan zien we dat het direct duidelijk is dat er verschillende orders lopen (al dan niet grote). Zo krijgt inkoop direct een seintje dat er ingekocht moet worden. Zo hoef je nooit klanten nee te verkopen, of dat ze te maken hebben met lange wachttijden. Het hele idee van zo’n ERP is dat in principe het hele bedrijf kan beschikken over de gegevens van een klant. Elke afdeling kan weliswaar een aparte module hebben, met een functionaliteit die speciaal voor die afdeling ingericht is, maar ze zijn allemaal ingebed in de ERP. Het feit dat iedereen met dezelfde informatie werkt, maakt dat het foutpercentage op alle vlakken naar beneden gaat. En dat wil je! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden