Maasdijk metaal

Waarom kunststof pallets steeds populairder worden

Geplaatst op

Kunststof pallets worden steeds vaker verkozen boven houten pallets. Ze worden dan ook steeds populairder in Nederland. Dit is natuurlijk niet zonder reden, want er zitten nogal wat voordelen aan het kunststof materiaal. Wil jij daar nou meer over weten, of twijfel jij tussen houten en kunststof pallets? Lees dan zeker even deze blog want wij vertellen je alles over de voordelen van kunststof pallets vergeleken met houten pallets.

Langere levensduur

Een van de voornaamste redenen waarom er vaker voor kunststof pallets gekozen wordt tegenwoordig is omdat de levensduur veel langer is. Nieuwe pallets kunnen jarenlang zonder problemen mee gaan. Een nadeel bij houten pallets is dat ze vaak breken. De reden hiervoor is dat hout werkt. Er kunnen dus over de tijd heen meer scheuren ontstaan, vooral als het hout veel in contact komt met vocht of wisselende temperaturen. Dat is bij kunststof pallets dus niet het geval.

Geen last van splinters en spijkers

Een andere reden om te gaan voor kunststof pallets is dat je geen last hebt van splinters en spijkers zoals dat bij houten pallets wel ooit het geval is. Dit kan bij houten pallets leiden tot beschadiging van de goederen en dat wil je natuurlijk voorkomen! Daarom zijn kunststof pallets een populaire keuze, omdat deze niet splinteren en niet in elkaar zitten met spijkers. Om die reden zijn je goederen dus optimaal beschermd en loop je geen risico op beschadiging.

Rekening houden met draagkracht

Wanneer je ervoor kiest om kunststof pallets te kopen dan moet je er rekening mee houden dat er verschillende soorten zijn. De ene pallet heeft bijvoorbeeld een draagkracht van 350 kilo terwijl de andere pallet een draagkracht van 1500 kilo heeft. Wij raden dus aan om hier goed rekening mee te houden en pallets te kopen die passen bij het gewicht van jouw goederen. Je zou eventueel ook nog in gesprek kunnen gaan met het bedrijf wat de pallets voor je levert om advies te vragen. Het bedrijf weet namelijk als geen ander welke pallet geschikt is voor jouw goederen. Het kan dus zeker geen kwaad om dit na te vragen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden