Maasdijk metaal

Vier redenen om een voorfinanciering op te vangen met factoring

Geplaatst op

Om als bedrijf te groeien zul je geld moeten investeren. Voor veel kleine bedrijven of eenmanszaken is het maken van een voorfinanciering om te kunnen groeien of zelfs om de onderneming draaiende te houden, echter niet altijd even makkelijk. Zeker omdat er een periode zit tussen het financieren, leveren van de producten of diensten en de uiteindelijke betaling. Factoring kan daarom als een uitkomst dienen voor deze voorfinanciering. We hebben vier voordelen van factoring op een rijtje gezet.

Een directe cash flow voor eenvoudiger voorfinancieren

Wanneer je met een afnemer een betalingstermijn afspreekt van bijvoorbeeld 30 of zelfs 60 dagen, kan dat voor problemen zorgen met bijvoorbeeld de betaling van de BTW of het maken van andere investeringen. Met factoring verkoop je de uitstaande facturen en ontvang je binnen een werkdag je geld. Zo kun je direct een nieuwe voorfinanciering maken voor een volgende opdracht. 

Voordelen voor je administratie

Uitstaande betalingen nalopen en innen kan voor kleine bedrijven een last zijn als het gaat om beschikbare tijd en overheadkosten. Een factoringbedrijf neemt die rol over, tegen betaling van de factoring fee op de facturen. Het wordt hen verantwoordelijkheid om geld te ontvangen van de debiteuren. Daarnaast kun je vaak individuele facturen indienen en hoef je niet je hele administratie over te dragen, maar alleen wat nodig is.

Opstartfinanciering

Voor veel start-ups is het lastig om een financiering bij de bank te krijgen, omdat ze weinig tot geen historische data hebben over hun financiën. Bij factoring heb je daar geen last van omdat het factorbedrijf kijkt naar de kredietwaardigheid van de klanten waar je voor hebt geleverd. Afhankelijk van hun betaalhistorie en financiële gegevens zal je wel of geen financiering krijgen. Dit doen ze uiteraard om hun risico ook te minimaliseren.

Geen schulden door factoring

Zodra je geld krijgt van een factoringsbedrijf is dat geen schuld. Het bedrijf koopt de factuur van je over waardoor zij het risico van wanbetaling op zich nemen. Dit is gunstiger dan een lening aanvragen die je moet terugbetalen met rente. Het is natuurlijk wel zaak dat je eerst de diensten moet leveren om de facturen te kunnen versturen en verkopen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden