Maasdijk metaal

Veelgevraagde vaardigheden in de productiesector

Geplaatst op

Nog voor de krapte op de arbeidsmarkt ontstond, waren er al vrij grote tekorten aan specialisten in de techniek sector. De vraag naar technisch onderlegde vakmensen is alleen maar toegenomen, waaronder in de maakindustrie. Met de volgende vaardigheden op zak vind je probleemloos een baan.

Productontwerpers

Veel werkgevers zijn op zoek naar mensen die een nieuw product kunnen ontwerpen. Ontwerpers nemen een idee en creëren een product dat efficiënt geproduceerd kan worden en waar vanuit de markt vraag naar is.

Lastechniek

Ondanks alle nieuwe technologische ontwikkelingen blijft lassen een veelgevraagde vaardigheid. Het is een cruciaal onderdeel van een productieproces: als je meerdere lastechnieken onder de knie hebt kun je dus in no time aan de bak.

Verandermanagement

Ook in de maaksector willen werkgevers ‘lean’ werken. Kennis van verander- en verbetertrajecten is erg in trek, als je bijvoorbeeld bekend met ‘lean six sigma’ kun je zeer waardevol zijn. Verandermanagement zorgt voor efficiënter produceren en een strakkere logistieke keten. Niet zo gek dat verandermanagement ook in andere sectoren erg gewild is.

Automatisering

Aangezien automatisering steeds verder tot de werkvloer doordringt, is kennis van onder andere computer automatisering onmisbaar voor een bedrijf. Kennis van deze technologie, bijvoorbeeld CAD-software, wordt steeds belangrijker. Met deze vaardigheden kun je dus ook bij diverse bedrijven aan het werk.

Supply chain optimalisatie

Het hele logistieke proces is in de maakindustrie doorslaggevend om concurrerend te kunnen opereren. Optimalisatie van de supply chain zorgt voor minder kosten voor de opslag van voorraden en zorgt dat producten op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Niet zo gek dat bedrijven staan te springen om deze specialisten in huis te halen.

Ben je benieuwd waar je zoal terecht kan komen? Kijk eens op NL-techniek, waar professionals in de procesindustrie met elkaar verbonden worden. Wie weet zit er mooie, nieuwe functie voor je tussen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden