Maasdijk metaal

Tips voor nieuwe chauffeurs voor vervoer met zware lading

Geplaatst op

Wij hebben regelmatig te maken met eindproducten die verplaatst moeten worden van de fabriek, naar de uiteindelijke locatie die de klant heeft aangegeven. Dit gaat niet altijd even makkelijk! De materialen die wij hebben gemaakt, zijn vaak erg zwaar en onze chauffeurs moeten daarom extra stilstaan bij de risico’s die een dergelijke lading met zich mee brengt. Zo moeten ze rekening houden met financiële en juridische zaken, maar ook bijzonder praktische zaken zoals of het materiaal op een pallet past en of het stevig is bevestigd. In deze blog geven onze chauffeurs je tips voor het vervoeren van een zware lading!

Plan en bereid je voor

Voorbereiding en planning voor een groot project zijn essentieel als je het transport goed wilt laten gaan. Voordat je met je zware vrachtwagen de weg op gaat, moet je je zware-transportbehoeften analyseren om er zeker van te zijn dat je aan de eisen en verwachtingen van de klant kunt voldoen. Een grondig adviesgesprek stelt jou en de klant in staat om het transport van begin tot eind te plannen en vermindert het risico op problemen onderweg.

Kies het juiste voertuig voor de opdracht

Tijdens de consultatiefase moet je het juiste voertuig kiezen. Als je niet beschikt over een selectie van voertuigen om uit te kiezen, moet je wellicht een voertuig huren dat geschikt is voor de lading die je zult vervoeren. Als je bijvoorbeeld iets lang en zwaars verplaatst, heb je een voertuig nodig met een uitschuifbare aanhangwagen. Je hebt ook grondige informatie nodig over de kenmerken van de lading die je verplaatst om er zeker van te zijn dat je de lading goed laadt en behandelt.

Zorg ervoor dat je lading goed beveiligd is.

Het niet goed vastzetten van de lading is een fout die je duur kan komen te staan. De financiële gevolgen zijn niet te vergelijken met de psychische impact van het besef dat iets dat van je truck valt en een ernstig ongeluk veroorzaakt. Zorg ervoor dat je lading is beveiligd met behulp van de juiste beperkingen voor de items die je vervoert. Je moet deze zekeringen opnieuw controleren wanneer je pauzes langs de route neemt.

Als het werk te zwaar is, vraag dan om hulp

Als je ja hebt gezegd tegen een klus voor een klant en sindsdien hebt ontdekt dat de klus te zwaar is om alleen te klaren, kun je voorkomen dat je de klus afwijst door een deel van de lading uit te besteden aan een zwaar-transportbedrijf. Het zal betekenen dat je een deel van de winst moet splitsen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden