Maasdijk metaal

Smartengeld na een ongeluk op de werkvloer

Geplaatst op

We hopen allemaal dat het niet nodig is om smartengeld te claimen bij de werkgever als er een ongeluk gebeurd is op de werkvloer. Helaas is het zo dat er jaarlijks toch wel aardig wat ongelukken gebeuren in Nederland. Hoewel we toch wel veilig proberen te werken. Een ongeluk zit in een kleine hoek. Daarom is het belangrijk om te weten wat je moet doen als je immateriële schade opgelopen hebt tijdens een ongeluk op het werk. In deze blog nemen we dit moeilijke, maar gelukkig uitzonderlijke geval met je door.

Hoe gaat het claimen in zijn werk?

Smartengeld claimen kun je het beste laten doen door een juridisch expert. Je hebt recht op smartengeld wanneer je een ongeluk op de werkvloer hebt gehad en de werkgever is daarvoor verantwoordelijk. We noemen hem dan aansprakelijk. Het gaat bij smartengeld om een immateriële schadevergoeding. Dit is dus de schade die in principe niet te zien is aan materiële zaken, zoals een auto, maar wel aan je lichaam en voelbaar in de geest. De juridische adviseur berekent hoeveel smartengeld je zou kunnen vragen, waar je dus recht op hebt, daarnaast zorgt hij of zij ervoor dat het geclaimd wordt. Vaak hebben juridische adviseurs of juridische bureaus, ook wel letselschadebureaus genoemd, een medisch adviseur in dienst die de schade aan lijf en leden goed in kaart kan brengen.

Kost het geld, deze bemiddeling?

In principe kost de bemiddeling voor letselschade claimen geen geld. Letselschadebureaus zorgen ervoor dat ze werken op een bepaalde manier die we in het Engels no cure, no pay noemen. Dit betekent dat je niet hoeft te betalen wanneer er geen resultaten geboekt worden door het letselschadebureau. Dit is ook een reden waarom ze eerst goed jouw dossier gaan checken, of je dus wel redelijkerwijs kans maakt op een schadeclaim, de smartengeld claim in dit geval. Wanneer ze dit als positief inschatten, gaan ze gratis voor je aan het werk. De juridische kosten worden betaald uit de uitgekeerde schadevergoedingen. Op deze manier loop je dus geen enkel risico. Mocht het zo zijn dat er geen schadevergoeding uitbetaald wordt, dan hoef je ook niets te betalen aan het bureau, dan is het voor het risico voor hen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden