Maasdijk metaal

Populaire stellingen voor je magazijn

Geplaatst op

In de wereld van logistiek en opslag spelen magazijnstellingen een cruciale rol. Deze veelzijdige opbergoplossingen zijn er in allerlei soorten en maten, en ze helpen je om je magazijnruimte optimaal te benutten. In deze blog nemen we je mee door enkele populaire soorten magazijnstellingen en hun diverse toepassingen.

Efficiënt gebruik van ruimte

Palletstellingen zijn waarschijnlijk de meest voorkomende en veelzijdige stellingen in magazijnen. Ze bestaan uit horizontale liggers die pallets kunnen dragen. Deze stellingen zijn ideaal voor het opslaan van grote hoeveelheden goederen en zorgen voor een efficiënt gebruik van verticale ruimte. Of je nu werkt in een distributiecentrum of een productieomgeving, palletstellingen bieden de flexibiliteit om verschillende soorten producten op te slaan, van zware machines tot kleine dozen.

Ordelijk en overzichtelijk

Legbordstellingen zijn de koningen van de organisatie. Stellingen van dit type bestaan uit verstelbare planken en zijn perfect voor het opbergen van kleinere items zoals dozen, archiefmappen en klein gereedschap. In kantoren en magazijnen waar snel toegang tot goederen essentieel is, zijn legbordstellingen een must en zorgen voor een overzichtelijke opslag en maken het gemakkelijk om inventarissen bij te houden.

Draagarmstellingen: ideaal voor lange en zware goederen

Wanneer je te maken hebt met lange, zware voorwerpen zoals buizen, planken, of metalen staven, zijn draagarmstellingen de juiste keuze. De stellingen hebben horizontale armen die de goederen ondersteunen. Daarnaast zijn ze populair in sectoren als de bouw en de staalindustrie, waar het belangrijk is om deze items veilig op te slaan en gemakkelijk toegang tot ze te hebben.

Inrijstellingen: hoge dichtheid en maximale opslag

Inrijstellingen zijn ontworpen voor maximale opslag in een beperkte ruimte. Deze stellingen werken op basis van het ‘last-in, first-out’ (LIFO) principe en zijn ideaal voor opslag van grote hoeveelheden dezelfde goederen. Het laden en lossen gebeurt aan één kant, waardoor deze stellingen zeer geschikt zijn voor koelopslag of andere situaties waar ruimte en toegankelijkheid cruciaal zijn.

Geschikt voor elke behoefte

Magazijnstellingen bieden de flexibiliteit en efficiëntie die je nodig hebt om je opslagruimte optimaal te benutten. Of je nu werkt in een magazijn, een distributiecentrum of een kantoor, er is een geschikte stelling voor elke behoefte. Denk aan palletstellingen voor zware ladingen, legbordstellingen voor ordelijke opslag, draagarmstellingen voor lange goederen, of inrijstellingen voor hoge dichtheid, deze stellingen helpen je om je goederen op de meest efficiënte manier te beheren. Kies de juiste stellingen op basis van jouw behoeften en optimaliseer je opslagruimte voor een soepele en georganiseerde operatie. Stellingstunt is dé plek om te checken welke stellingen er beschikbaar zijn voor je magazijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden