Maasdijk metaal

Overtuigende voordelen van een elektrische takel

Geplaatst op

Iedereen met een bedrijf weet hoe belangrijk productie-efficiëntie is. Vandaag laten we je zien hoe je deze kunt verbeteren met een elektrische takel. Je kunt veel werk en tijd besparen, omdat het gemakkelijker is om met zo’n takel zware objecten op te tillen. Een elektrische takel kun je toepassen op industriële en middelgrote schaal. In deze blog nemen we de voordelen met je door.

Meer productiviteit

Het is gemakkelijk om snel producten en vracht te vervoeren. Wat een zegen dat je deze niet handmatig hoeft te takelen. Dat maakt het proces snel en haast moeiteloos verloopt. Personeel is met een elektrische takel langer fit en zal geen blessures krijgen door het vele takelen.

Hoge laadcapaciteit

Elektrische takels kunnen vaak een hoge belasting aan. Je kunt tot wel 110 kilo met zo’n apparaat tillen. Dat zorg voor veel gemak. Meer kilo’s kun je beter met een heftruck tillen.

Kosten efficiënt

Wanneer je binnen je bedrijf werkt met elektrische takels, zal er minder mankracht nodig zijn. Dit komt door het hoge laadvermogen en de hoge efficiëntie van deze handige machines. Je bespaart dus behoorlijk op de kosten die personeel met zich meebrengt.

Veelzijdig

Een elektrische takel is eenvoudig ontworpen en geproduceerd om veelzijdig gebruikt te worden in een bedrijf. Soms moet een lading zijwaarts verplaatst worden, soms horizontaal. Veel machines kunnen beide richtingen op, sommigen alleen horizontaal. Het is goed om het verschil tussen de uiteenlopende apparaten door de leverancier te laten uitleggen. Dit zorgt voor de nodige flexibiliteit op de werkvloer.

Minder lawaai

Een voordeel van de elektrische takel is, dat deze haast geruisloos is. Vergelijk het maar eens met de hydraulische of handmatige variant. Een wereld van verschil. Als je veel met takels werkt, zal dit feit je als muziek in de oren klinken.

Duurzame oplossing

Elektrische takels kunnen je vele jaren van dienst zijn als ze goed worden onderhouden. Een regelmatige inspectie is dan van belang. Om dit laatste te garanderen, raden we je een onderhoudsschema aan, ook wel een inspectieschema genoemd. Alle takels zijn onderhevig aan slijtage en het werken hiermee moet veilig zijn. Door takels afdoende te inspecteren is het risico op een ongeluk een stuk kleiner.

Training

Het is slim om het personeel een verplichte training te geven over het veilig gebruik van de elektrische takel. Zo voorkom je problemen met de arbodienst. Daarnaast wil je natuurlijk waken over de veiligheid van je werknemers.

Conclusie

De elektrische takel heeft veel voordelen als het om de efficiëntie binnen het bedrijf gaat. Net zoals elke andere takel heeft deze onderhoud nodig. Om deze takel goed te laten functioneren is een onderhoudsschema nodig, dit garandeert frequente inspecties en een veilige werkomgeving.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden