Maasdijk metaal

Ongeluk op de werkvloer, wat kun je als werknemer voor actie ondernemen?

Geplaatst op

Misschien is “een ongeluk zit in een klein hoekje” wel een van de meest voorkomende gezegdes op de werkvloer. In de metaalbewerkingsindustrie zien we veel kleine ongelukken die grote gevolgen kunnen hebben. Wat dacht je van een onervaren lasser die zijn kap vergeten op te doen is. Kleine metaalfragmenten komen vervolgens in de ogen wat een desastreus gevolg kan hebben op het zicht.
In deze blog gaan we het over ongevallen hebben en wat je kunt doen als dit bij jou voorkomt. 

De werkgever is verantwoordelijk

De werkgever of leidinggevende is in de meeste gevallen aansprakelijk voor ongelukken die gebeuren. Meestal is het zo namelijk dat de werkgever voor een zo veilig mogelijke werkomgeving moet zorgen. Doet hij dit duidelijk niet, dan heeft hij dus niet verantwoordelijk gehandeld. Denk hierbij aan heftrucks die een metalen kooi moeten hebben zodat als er iets van een hoogte op je valt, je hoofd en lichaam beschermd zitten. Of denk aan voldoende veiligheidskleding zoals: een helm, opvallende kledij, schoenen met harde punten enzovoort. Als er iets op je hoofd valt en je hier letselschade aan ondervindt, dan kun je langs bij schadeposten bij letselschade. Hier kun je de schade claimen. Dit geldt echter ook voor schade buiten het werk. In sommige gevallen zorgt de werkgever voor jouw arbeidsverzekering.  

Werkgever aanklagen

Is jouw werkgever aansprakelijk voor het gemaakte ongeluk en wil hij jou niet helpen bij het herstel of bij de gemaakte schade? Dan zit er niets anders op dan de werkgever aan te klagen. We raden altijd aan om eerst in gesprek te gaan met de werkgever. Hij zal zich proberen in te dekken maar kan ook met een goede oplossing komen. Wil de werkgever van niks weten? Neem dan een advocaat in de hand. Bedrijven dekken zich namelijk vaak zo goed mogelijk in voor eventuele ongelukken en dus moet je bewijs kunnen leveren en de regels kennen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden