Maasdijk metaal

Hoe werkt een brandwerende bedrijfsdeur?

Geplaatst op

Als je een pand hebt wat onderdeel is van je onderneming, dan wil je natuurlijk graag dat dit pand brandveilig is! Het smeltpunt van metaal ligt dusdanig hoog, dat er met een metalen constructie mensenlevens gered kunnen worden wanneer het gaat om brandgevaar. Een branddeur is een uitstekende toevoeging hieraan. Maar heb je je wel eens afgevraagd wat de werking is van zo’n branddeur?

Belangrijk: Een branddeur biedt geen garantie voor een brandveilige werkplek of werkomgeving. Raadpleeg een expert op het gebied van brandveiligheid om er zeker van te zijn dat uw bedrijf voldoet aan de wettelijke eisen en normen met betrekking tot brandgevaar.

Brandvertragende bedrijfsdeuren

Brandvertragende bedrijfsdeuren zijn een fantastische uitvinding, maar één ding moet duidelijk zijn: met voldoende tijd en voldoende temperatuur, zal elke deur en elke metalen constructie beschadigen. De zogenaamde branddeuren zijn brandvertragend. Dat wil zeggen dat het langer duurt voordat de brand door deze deuren heen komt. Dit levert kostbare minuten op je kunt gebruiken om je personeel in veiligheid te kunnen brengen. Bij brand telt elke seconde!

De materialen

Een brandvertragende deur is doorgaans opgebouwd uit verschillende lagen waardoor het vuur elke nieuwe laag opnieuw moet aanbreken. In principe zijn de lagen als volgt: Men begint met een houten frame wat voorzien wordt van een brandwerende afsluiting bij het deel van het kozijn waar de deur in valt. De deur zelf bestaat uit een laag hout die om de brandwerende stof zit.

Testen

Een branddeur moet vanzelfsprekend getest worden voordat ze verkocht mag worden als zijne een branddeur. Een branddeur wordt beoordeeld op de tijd die ze de brand kan tegenhouden – doorgaans uitgedrukt in het aantal minuten. De deuren worden getest en gekeurd volgens een brandwerende norm. Sinds februari 2019 is het de normering  NEN 6069+A1+C1:2019 die dient te worden aangehouden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden