Maasdijk metaal

Hoe we profijt hebben van metaal als bouwmateriaal

Geplaatst op

Er zijn verschillende materialen die we door de eeuwen heen gebruikt hebben ten behoeve van de bouw van plaatsen om te kunnen wonen, om zaken op te kunnen slaan, om te kunnen werken of om ons te vermaken. Sinds de industriële revolutie is het steeds eenvoudiger geworden om op grotere schaal metalen constructies te fabriceren. Hierdoor werden er sinds begin twintigste eeuw steeds meer gebouwen gemaakt van metaal. Waarom is metaal eigenlijk zo’n geschikt bouwmateriaal? In deze blog geven we je de drie meest voorkomende voordelen die gelden voor de meeste soorten metaal.

Metaal is relatief goedkoop

Zoals we in de vorige alinea al reeds aangegeven hebben, is het zo dat metalen steeds eenvoudiger te bewerken zijn dankzij nieuwe industriële technieken. Niet alle materialen zijn even goedkoop, natuurlijk! Edelmetalen zoals goud en zilver zijn erg waardevol en worden daarom doorgaans niet gebruikt om een woning of pand van te vervaardigen!

Metaal blijft lang goed

Een makelaar zal je meteen aanraden om een huis te kopen met zo min mogelijk bouwmaterialen die kunnen rotten of vergaan. Er is een duidelijke trend zichtbaar bij nieuwbouwprojecten waarbij er minder houten steunbalken worden gebruiken en ook de houten kozijnen vervangen worden door kozijnen van kunststof. Je ziet ook dat bepaalde metalen steeds vaker gebruikt worden aangezien deze, afhankelijk van het element weliswaar, veel minder snel zullen rotten en de constructie van het pand in gevaar zullen brengen.

Metaal is bewerkbaar

De meeste metalen zijn te bewerken waardoor je ze kunt vormen naar een bepaalde en gewenste dikte, lengte, breedte, diepte of hoogte. Doordat dit op industriële schaal doorgaans wordt gedaan, is het niet langer tijdrovend en aan de prijs om een correct gevormd stuk metaal aan te schaffen voor het bouwproject: of het nu gaat om een koppelingselement of om enorme staven van staal.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden