Maasdijk metaal

Hoe richt ik een bedrijf op in de metaalsector?

Geplaatst op

Veel gekozen rechtsvorm voor een bedrijf in de metaalsector is een BV. Dit is de afkorting voor besloten vennootschap. Daarbij is het een rechtspersoon die een beperkte aansprakelijkheid biedt. Dat wil zeggen dat wanneer een BV zou omvallen, vanwege financiële problemen, de persoon die de BV oprichtte niet of verminderd aansprakelijk is voor dit verlies. Dit biedt een grote bescherming van je privévermogen. In deze blog nemen we nog meer voordelen van een BV met je door. 

De voordelen van een BV

We hebben zojuist al even genoemd, met een BV ben je niet, zoals dat heet: hoofdelijk aansprakelijk. Dus wanneer er schulden komen, dan is de BV aansprakelijk. Deze constructie biedt jou bescherming. Er zijn meer voordelen verbonden aan het oprichten van een BV, bijvoorbeeld:

  • Je betaalt minder belasting over de winst
  • Een holding oprichten is mogelijk, hiermee kun je ook risico’s verminderen. Door je bezittingen in de holding te plaatsen, zijn ze veilig wanneer er een van je BV‘s die onder de holding geplaatst zijn, om zou vallen. De holding is dus de hoofd-BV, terwijl de BV‘s die er onder hangen de werk-BV’s genoemd worden.
  • Een BV ziet er professioneler uit dan een eenmanszaak

Dit zijn slechts enkele van de voordelen van een BV. Laat je informeren door een expert op dit gebied om te kijken hoe het oprichten van een BV voor jou situatie het meest voordelig kan uitpakken

Hoelang duurt het voor mijn BV is opgericht? 

Het oprichten van een BV kan binnen 10 dagen gerealiseerd worden. Maar soms duurt dit net even iets te lang voor een ondernemer. Wil je dat je BV sneller opgericht wordt, bijvoorbeeld binnen vierentwintig uur? Dan kan dit meestal na betaling van een hoger tarief voor de oprichting. Neem contact op met een expert hierover. 

Blijf ons volgen en onze blogs lezen. We blijven je informeren over de wereld van industrie en de metaalsector. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden