Maasdijk metaal

Hoe kan ik mijn huis het beste schilderen?

Geplaatst op

Onderhoud van je woning is superbelangrijk, want zo houd je de woning in goede staat. Dat is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor je portemonnee. Als jij je huis gaat verkopen in de toekomst wil je een goede prijs voor je woning. Dat kan alleen als het pand in goede staat is. In deze blog enkele schildertips voor je huis.

Steiger kopen

Je zult om de zoveel jaar de kozijnen van je huis moeten schilderen, dan is het fijn dit niet op een ladder te hoeven doen. Een rolsteiger is een ideaal hulpmiddel, want je staat zo niet de hele tijd op een ladder, wat toch minder stabiel is dan een steiger waarop je meer bewegingsruimte hebt.

Herstel kapotte kozijnen

Als de kozijnen van je huis kapot zijn, is het slim ze eerst te herstellen, dit kun je doen door beschadigd materiaal te verwijderen en te vervangen met nieuwe hout. Ook wanneer er houtrot in de kozijnen zit, is het zaak dit eerst te verwijderen, te schuren en op te vullen met stopverf. Zo pakt de verf goed en gaat de aantasting niet verder onder de nieuwe verflaag.

Juiste spullen en verf

Wanneer je niet zeker van je zaak bent, is het slim om je door een expert van de plaatselijke bouwmarkt te laten voorlichten over de spullen die je nodig hebt. Dat scheelt een boel problemen. Met name de soort verf kan even een dingetje zijn. Het is overigens heel gemakkelijk om de juiste verf laten mengen door zo’n expert. Je zoekt een kleur uit met een kleurcode en ze maken hem ter plekke voor je.

Snel handelen

Wacht niet te lang met schilderen en repareren, want hoe langer je wacht hoe hoger de kosten van een reparatie. Een kleine imperfectie in het hout kun je nog wel snel oplossen, maar een plek die te zeer verweerd is kan je wel eens dwingen om een nieuw kozijn te moeten plaatsen. Daarbij ziet een woning die goed in de verf zit er een stuk mooier uit!

Conclusie

Om goed beslagen ter ijs te komen, heb je een gedegen schilderspullen nodig. Een expert kan je hier over adviseren. Loop gewoon eens een plaatselijke bouwmarkt binnen en vraag om advies. Het is gemakkelijker om je woning te schilderen wanneer je een rolsteiger gebruikt, omdat dit veel stabieler staat dan ladder. Wanneer je grondig en op tijd aan de slag gaat met het repareren en schilderen zul je goedkoper uit zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden