Maasdijk metaal

Het gevaar van onbeschermde merken

Geplaatst op

Als ondernemer in de staal of metaalindustrie is het erg belangrijk om bepaalde merken te beschermen. Zo kunnen concurrenten niet datgene stelen waar jij zo hard voor gewerkt hebt. Er zijn tal van mogelijkheden om je producten te beschermen. We willen in deze tekst met jou doornemen welke dit zijn. Lees dus snel verder en doe je voordeel met de tips in deze blog. Ben je nog niet helemaal uitgelezen? Dan is het leuk om ook onze andere blogs eens te lezen voor de nodige inspiratie. 

Laat je merken vastleggen door middel van een registratie

Een merknaam registreren is zo gebeurd en kan je heel veel problemen schelen. Denk maar eens aan al die concurrenten die zelf geen ontwikkelingsfase en de bijbehorende kosten willen doormaken. Ze willen heel gemakkelijk scoren met ideeën van een ander. Gelukkig zijn er allerlei manieren om hier een stokje voor de steken. De beste manier is het registeren van je merknaam. 

Registreren voor een bepaald gebied 

Het is mogelijk om een registratie van een merk voor een bepaald gebied te laten doen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan Nederland, de Benelux, Europa of voor de ganse wereld. Het is even de vraag wat voor jou van belang is. Ben je werkzaam in Nederland en Duitsland, dan is het slim om voor die landen te registreren. 

Technische kennis: patent

In het geval van technische kennis is het mogelijk deze vast te laten leggen, dus wanneer je een uitvinding gedaan hebt. Je laat dan een patent registreren. Er wordt wel eerst gekeken of wat je uitgevonden hebt wel origineel genoeg is. Het kan ook zo zijn dat kleine onderdelen van je uitvinding wel origineel zijn. Dan kun je dat vast laten leggen in een patent. 

Meer leuke blogs vind je gewoon op deze site. Dus we raden je dan ook zeker aan om snel verder te lezen. Veel plezier! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden