Maasdijk metaal

Ecologisch ondernemen: laat je eigen verpakking maken

Geplaatst op

Wanneer je producten op de markt zet, dan is het belangrijk dat je weet dat je 100% meedoet aan het ecologischer maken van de menselijke productieprocessen. Om het maar even algemeen uit te drukken. Dat kun je op vele manieren doen. In deze blog geven we je hiervoor een aantal tips. Lees snel verder zodat jij ook lekker aan de slag kunt als groene ondernemer. 

De vergroeningstips

Om je bedrijf te kunnen laten vergroenen hebben we hieronder een aantal tips voor je onder elkaar gezet: 

Verpakking. Wanneer je producten maakt, dan hebben deze in vele gevallen een verpakking nodig. Deze kan verschillende verschijningsvormen hebben. Het maakt in de meeste gevallen niet uit hoe het product en de verpakking eruit zien, want het gaat immers om het materiaal waaruit de verpakking bestaat. Je moet eigenlijk gewoon zeker weten dat het een verpakking is die een beetje milieu-ok gemaakt is. Zo komen we bij onze eerste tip: zelf je product verpakking laten maken is een goed idee!

Vergroening bedrijfsprocessen. De tweede tip die we je willen meegeven, is de verschillende afvalstromen in je bedrijf eens onder de loep te nemen. Wat kan er verbeterd worden? Je kunt jezelf de volgende vragen stellen: wordt je afval wel gescheiden. Je kunt hier gemakkelijk speciale bakken voor kopen. Gebruik ik nog steeds plastic bekers? Er zijn goede alternatieven voor plastic. Is mijn bedrijfspand wel goed geïsoleerd en gebruik ik moderne verwarmingsmethoden? Goede isolatie en verwarmingssystemen (of koelsystemen) zorgen voor een lagere energierekeningen, maar ook voor een vermindering in de CO2-uitstoot. 

Conclusie

Er zijn natuurlijk nog veel meer zaken waar je tijdens je bedrijfsvoering aan moet denken. Laat anders eens een expert kijken naar de verschillende punten die er bij jou nog vergroend zouden kunnen worden. 

Blijf onze site volgen, want we hebben tal van interessante blogs voor je die de moeite van het lezen zeker waard zijn. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden