Maasdijk metaal

Drie belangrijke zaken voor industriële metaalbewerking

Geplaatst op

in de metaalbewerking is het van belang dat er bepaalde apparaten zijn en bepaalde machines zijn die ervoor zorgen dat elk exemplaar perfect wordt opgeleverd. Ook als het gaat om veiligheid en om productiviteit zijn er verschillende belangrijke zaken die veel gebruikt worden in de industriële metaalbewerking. In deze blog doen we drie belangrijke onderdelen.

Besturingssystemen

in de industrie worden veelal grote en sterke machines gebruikt. Om deze machines goed te kunnen besturen gebruikt mijn veelal een afstandsbediening. Afhankelijk van het soort machine dat bestuurd dient te worden, zijn er verschillende soorten afstandsbedieningen te verkrijgen. Ook wanneer het gaat om werk met betrekking tot materialen waren zeker explosiegevaar bestaat, zijn er zeker afstandsbedieningen die je hiervoor kunt gebruiken. Dit zijn zogenaamde afstandsbedieningen of radiografische besturing voor EX-omgevingen. Er zijn verschillende aanbieders waarvoor je hiervoor terecht kunt. Wij raden je echter in het bijzonder aan om dergelijke besturing bij een degelijke partij zoals Hetronic aan te schaffen.

Brandveiligheid

Om metaal te kunnen werken, is het nodig dat ze eerst op hoge temperatuur worden gebracht. Dat betekent dat, afhankelijk van het materiaal, er sprake kan zijn van honderden graden Celsius. Om ervoor te zorgen dat niemand hierdoor gewond kan raken en dat er geen brand kan ontstaan, is het belangrijk dat er voorzorgsmaatregelen getroffen worden als het gaat om de brandveiligheid te garanderen.

Ruime opslagcapaciteit

Welke bedrijven zijn die hele specifieke onderdelen op maat maken, zijn er veel bedrijven in de industriële metaalbewerking die op grote schaal een klein recept aan producten produceren. Hierbij is het natuurlijk van groot belang dat alle gemaakte halffabricaten veilig en goed opgeborgen kunnen worden. Om die reden hebben veel bedrijven in de metaalbewerking vaak ook een grote opslagplaats niet ver van waar de halffabricaten worden verwerkt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden