Maasdijk metaal

De voordelen van preventief machine onderhoud

Geplaatst op

Het heeft veel voordelen om machines binnen je bedrijf preventief te onderhouden. Zo is er een veel kleinere kans op storingen, aangezien de machines regelmatig worden gecontroleerd door specialisten. Dit is dan ook de reden dat steeds meer bedrijven kiezen voor preventief machine onderhoud. Alleen wat zijn de andere voordelen van preventief machine onderhoud? In deze blog vertellen we je er meer over.

Betrouwbaarder productieproces

De kwaliteit en betrouwbaarheid van de productie zijn hoog, als je de machines en apparatuur regelmatig laat controleren door specialisten. De kans op storingen is namelijk aanzienlijk lager en er is ook een kleinere kans dat er iets mis is met de producten en kwaliteit die je levert. Zo creëer je niet alleen intern, maar ook richting klanten een hogere betrouwbaarheid en dit komt de relatie met klanten alleen maar ten goede.

Veiligere omgeving om te werken

Als je machines niet regelmatig controleert, bestaat er een grotere kans op ongelukken. Laat machines dus regelmatig preventief controleren en onderhouden, zodat de kans op ongevallen afneemt. Door preventief machine onderhoud creëer je een veilige werkomgeving voor de medewerkers die met de machines en apparatuur werken.

Machines staan korter stil

Een storing en het daaropvolgende correctieve machine onderhoud plan je niet, dat overkomt je. Als je machines zo kort mogelijk stil wilt hebben staan, dan raden we het aan om preventief machine onderhoud in te plannen. Het liefst zoveel mogelijk op momenten dat het productieproces toch al stil zou staan. Overleg intern wat de beste momenten zijn voor het onderhouden en controleren van de machines en plan het onderhoud in op de meest gunstigste momenten, zodat het productieproces zoveel mogelijk draaiende blijft.

Minder hoge kosten

Met preventief machine onderhoud bespaar je op twee manieren geld. Allereerst plan je het onderhoud in op de voor het bedrijf meest gunstigste momenten, zodat het productieproces zoveel mogelijk draaiende blijft en je zo min mogelijk omzet verliest met de stilstand van de machines. Daarnaast zijn de kosten voor slijtage of schade aan machines, apparaten en installaties veel hoger dan de kosten voor preventief machine onderhoud. In dit geval is voorkomen dus beter dan herstellen.

Machines gaan langer mee

Het regelmatig laten onderhouden van machines zorgt voor een langere levensduur. Zo kun je de machine in zijn totaliteit meer uren gebruiken en haal je dus het maximale rendement uit je machines en investeringen. Kies dus voor preventief onderhoud, zodat machines langer meegaan.

Lees verder in ons blog

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden