Maasdijk metaal

De voordelen van een BV oprichten

Geplaatst op

Er zijn heel veel bedrijven met veel verschillende rechtsvormen. Een van de meest voorkomende rechtsvormen is natuurlijk de BV. Waarom dit zo is gaan we je uitleggen in dit blog. Zo kom je erachter of jij ook het beste een BV moet kiezen als rechtsvorm.

Belasting

Natuurlijk wil je weten als zzp’er wat voor jou financieel het meest voordelig is. Dan kom je voor de vraag te staan: “kan ik beter een eenmanszaak of andere rechtsvorm zijn”. Als je een omzet draait van minder dan 150.000 euro per jaar is het beter om een eenmanszaak te zijn want dan is het financiële keerpunt. Verdien je meer dan 150.000 euro jaarlijks dan kan je beter een BV zijn.

Je krijgt als BV te maken met 3 soorten belasting: 

  • Vennootschapsbelasting
  • Dividendbelasting
  • Inkomstenbelasting over gebruikelijk loon

Aansprakelijkheid

Bij een eenmanszaak ben je aansprakelijk voor de schulden van je bedrijf. Er wordt dan geen onderscheid gemaakt tussen privé en zakelijk vermogen. Als je bedrijf failliet ben je zelf ook failliet. 

De BV is geen natuurlijk persoon maar een rechtspersoon. Je bent hierbij niet privé aansprakelijk voor schulden van je bedrijf. Mits je niet nalatig bent geweest of hebt gefraudeerd. 

Hoe richt je een BV op

Je moet je eerst inschrijven bij de KvK en je moet een akte laten opmaken bij een notaris. Er zijn ook nog veel andere verplichtingen die horen bij het oprichten van een BV maar daar gaan wij niet verder op in, in dit blog.

Nu je de voordelen op een rij hebt kan je zelf bepalen welke rechtsvorm je gaat nemen. Natuurlijk kan je altijd zoeken naar advies voor het oprichten van een BV. Zodat je alle details weet en zodat je weet waar je aan toe bent.

Lees op onze site nog meer interessante blogs en verbreed je kennis op allerlei gebieden!

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden