Maasdijk metaal

De perfecte metaalbewerker in dienst nemen

Geplaatst op

Goed personeel vinden is voor iedere ondernemer een uitdaging. In de constructie branche wil je een goed team samenstellen waarvan iedereen individueel goed zijn werk kan doen. Metaalbewerkers moeten als één unit efficiënt kunnen werken. Hoe vind je als bedrijf de ideale toevoeging, de ideale kandidaat? Een bedrijf dat jou hierbij kunt helpen is Dijk en van Emmerik. Zij hebben veel ervaring met dit soort vraagstukken.

Ervaring 

Heel belangrijk voor de functie als metaalbewerker is om vakkundig en effectief metaal te bewerken. Ervaring is hiervoor een must. Ga daarom na of de kandidaat genoeg ervaring heeft. Het is een ware skill die ontwikkeld moet worden door veel te oefenen. Kijk daarom goed bij de kandidaat wat voor opleiding hij heeft gevolgd en wat voor ervaring hij heeft opgedaan. Veel praktijkgerichte training is nodig om al het gereedschap onder de knie te krijgen. Het laatste dat je wilt is een metaalbewerker in dienst nemen die het gereedschap niet begrijpt en alles nog moet leren. Hierdoor gaat de productiviteit fors naar beneden. Kijk dus bij wat voor bedrijven hij heeft gewerkt en ga na of zij op eenzelfde manier werken als jullie bedrijf. 

Assessments

Om terug te komen op het belang van werken in een team; als je twijfelt over een groep kandidaten, laat dan een assessment maken. Een HR adviesbureau laat de kandidaten een assessment doen om te bepalen of ze in het team passen en of ze de functie goed kunnen oppakken. Ze kijken naar de individuele talenten, de krachten, maar ook de zwakheden van iedere kandidaat. Je blijft vervolgens over met op papier de beste keuze voor jouw bedrijf. Het mooie van een HR adviesbureau, is dat ze je ook kunnen helpen wanneer de kandidaat is aangenomen. Ze kunnen bijvoorbeeld problemen in een team identificeren en de problemen oplossen door coaching of trainingen van medewerkers of managers. Ook wanneer medewerkers psychologische begeleiding nodig hebben, staan ze voor hen klaar. Zo zorg je ervoor dat je de ideale metaalbewerker in dienst neemt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden