Maasdijk metaal

De beste tips voor het transporteren van je producten

Geplaatst op

Als we kijken naar het moderne transport en 50 jaar geleden dan is dankzij allerlei technologieën de transportwereld flink veranderd. Zo zijn er veel bouwmarkten die plaats hebben gemaakt voor de online webshop. Er wordt steeds meer online besteld. Het is toegankelijker en makkelijk vanuit huis te doen. Al die producten moeten wel getransporteerd worden. Hoe zet je dit in werking? Met onze tips helpen we je op gang.

Administratie op orde

Zodra je besluit om je producten grootschalig te transporteren raden we aan om een product verpakking te laten maken. Voordat je hieraan begint is het zaak om de administratie te regelen en alle gegevens omtrent je transportatie in orde te hebben. De gegevens die je moet verzamelen hangt af van je product, grootte en gewicht en of je internationaal wil transporteren. Op deze manier kan je incalculeren wat je transportkosten gaan worden en wat uiteindelijk je winstmarge zal zijn.

Pallet verpakking

De meest gebruikte vorm van transportatie is via pallets. Zorg ervoor dat je productverpakking in orde is en vervolgens goed stevig op pallets vervoerd kan worden. Op deze manier zorg je voor garantie dat je product goed bij de klant terecht komt. Het is dus belangrijk om te investeren naar een efficiënte en veilig transport van je producten. Een goed middel om je producten te beschermen is plastic verpakking. Maak bijvoorbeeld gebruik van plasticfolie om je producten in te wikkelen. Zo worden ze goed beschermd tijdens het transport. Voor het allerbeste resultaat wikkel je de verpakkingsdozen een paar keer in.

Instructies en details

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je product goed bij de klant komt, dan raden we aan om een specifiek transportplan op te stellen. Deze bestaat uit alle richtlijnen hoe je het beste met je producten tijdens het vervoer moet omgaan. Denk hierbij aan kwetsbare goederen die makkelijk kapotgaan kunnen gaan. Door speciale instructies met voldoende details aan te leveren in duidelijke documentatie kan dit aan je transportpartner geleverd worden. Denk hierbij aan speciale instructies zoals het ‘niet stapelen van producten, ‘let op breekbaar’ of ‘deze kant van de doos moet altijd boven’.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden