Maasdijk metaal

Bedrijf starten in de metaalsector: kies je verpakking wijs

Geplaatst op

Als je een bedrijf in de metaalsector wilt opstarten, dan is het erg belangrijk om te weten welke verpakkingen je allemaal nodig hebt om je producten veilig bij de klanten aan te laten komen. Zeker in het geval van producten die van metaal gemaakt zijn en dus robuust en zwaar kunnen zijn, is het erg belangrijk om de juiste verpakkingsmaterialen te gebruiken om ze te beschermen en te kunnen vervoeren op een ordentelijke wijze. Wij nemen even de verschillende soorten mogelijkheden met je door om je te informeren. Dus lees snel verder en doe je voordeel met de informatie die we je geven over de industriële verpakkingen.

De eerste verpakking 

Rond producten zit de eerste verpakking, denk bijvoorbeeld aan glas, blik, plastic of karton. Het kan gaan om voedsel of om allerlei andere producten die gemaakt zijn. Het belangrijkste is dat de producten beschermd worden door de eerste verpakking die er rond omheen zit.

Verpakking nummer twee 

Als je zelf wel eens wat verstuurt, is het duidelijk dat er niet alleen een doos rond een product moet, maar ook bijvoorbeeld opvulmateriaal zodat tijdens het vervoer horten en stoten geen invloed kan hebben op de kwaliteit van het product dat je verstuurt. Gaat dus altijd voor bubbeltjesplastic of andere soorten plastic rondom de producten om zo bewegingen tijdens transport tot een minimum te beperken.

De buitenste verpakking

Nu zijn we aangekomen bij de laatste verpakking, dit is de buitenste verpakking of ook wel tertiaire verpakking genoemd. Hierbij kunnen we denken aan: pallets, vervoerkisten van hout of juist van kunststof. Ook de pallet waar de producten tijdens het transport op rusten, valt onder de buitenste verpakking. Door het gebruik te maken van een pallet, kun je gemakkelijk ladingen op een heftruck zetten en vervoeren vanuit de vrachtwagen. 

Extra

Het laatste wat we benoemen is niet helemaal echt een verpakking, maar als je er goed over nadenkt, is het wel zo, het gaat over de vrachtwagen of de container op het schip waar de lading in zit. Zorg ervoor dat deze robuust en sterk is en goed bevestigd aan het vervoersmiddel. Wanneer je producten met een vrachtwagen of bus vervoert, zorg er dan voor dat materialen goed bevestigd kunnen worden aan de wanden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden