Maasdijk metaal

4 Tips voor het verbeteren van het welzijn van werknemers

Geplaatst op

Je kunt de productiviteit van je werknemers flink verbeteren door je in te zetten voor het welzijn van je werknemers. Zowel fysieke als mentale gezondheid is essentieel bij je werknemers om te kunnen profiteren van de hoogste productiviteit. Een gezond personeelsbestand helpt ook nog eens de sfeer en werkcultuur te verhogen. Maar hoe kun je jouw werknemers helpen om fysiek en mentaal gezond te blijven? Wij geven je een aantal tips om de mentale en fysieke gesteldheid van jouw werknemers te stimuleren.

Een gratis abonnement op de lokale gym

Sporten is een essentieel onderdeel om fit te blijven. Het helpt je fysiek sterk en in conditie te blijven. Bovendien helpt sporten ook mentaal. Tijdens het sporten komt er namelijk een gelukshormoon aangemaakt, namelijk serotonine. Hierdoor word je naast fitter dus ook nog eens vrolijker. Verder is het natuurlijk leuk om je collega’s ook in een andere omgeving te leren kennen. Win-win-win-situatie!

Zorg voor het juiste kantoormeubilair

Dit lijkt misschien een beetje een voor de hand liggend punt, maar het is belangrijk om voor de juiste stoelen en bureaus op kantoor te zorgen. Het gebruik van de verkeerde stoel kan niet alleen niet hinderlijk en ongemakkelijk zijn, maar het kan ook langdurige schade veroorzaken bij langdurig gebruik. Comfortabel en ergonomisch kantoormeubilair (bijvoorbeeld Gispen kantoormeubelen) is niet alleen op korte termijn, maar juist ook voor de lange termijn een onmisbare zaak voor het welzijn van jouw medewerkers.

Bespaar niet op een te korte lunchpauze

Het geven van een goede lunchpauze is een zeer belangrijke manier om het welzijn van de werknemers te verbeteren. Het verbetert de concentratie voor de rest van de dag, verbetert hun aandacht en heeft bewezen de creativiteit te verhogen.

Vrije tijd en ontspanning met collega’s

Hierboven gaven we het al eerder aan: het is goed om je collega’s ook in een andere omgeving te leren kennen. Het verbeteren van de relaties tussen medewerkers kan het moreel op kantoor een boost geven. Dit begint al met een simpele VrijMiBo en kun je eventueel uitbreiden door ieder kwartaal af te sluiten met een leuk uitje. Een hechtere band tussen de medewerkers zal het welzijn op de werkvloer enorm verbeteren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden