Maasdijk metaal

4 gereedschapstips voor het klussen

Geplaatst op

Klussen is een hele onderneming, vaak komt er veel bij kijken en heb je aardig wat spullen nodig. Elke klus kom je wel is wat te kort. Het kan dan handig zijn te kijken voor professioneel gereedschap om het proces te versnellen. Maar wat zijn dan handige stukken gereedschap om te gebruiken? Wij zijn hier even ingedoken en hebben 4 gereedschapstips!

Het gebruik van gereedschap met accu

Op locatie klussen en dan zoeken naar een stroompunt, het leggen van verlengsnoeren en dat snoer overal achter je aan slepen. Niet echt ideaal als je efficiënt wil werken. Veel mensen maken al gebruik van een schroefmachine op accu, maar er zijn tegenwoordig al veel meer apparaten die goed te gebruiken zijn op die manier. Zo kun je tegenwoordig al schuren, zagen en slijpen op accu. Dit voorkomt meters aan kabel en op plekken waar geen stroom is ben je ook gelijk geholpen. Je hoeft niet bang te zijn zonder te zitten, want bij alle producten zitten 2 accu’s, koop je alles van hetzelfde merk, dan zijn ze zelfs uitwisselbaar.

Het gebruik van lucht

Er is ook veel gereedschap wat werkt op luchtdruk, ideaal voor grote klussen. Je kunt de machines aansluiten op de compressor en je kunt gelijk aan de slag. Niet iedereen heeft een compressor, maar deze is zeker handig om in huis te hebben. Daarnaast kan je deze natuurlijk ook al huren voor een paar tientjes. Het handige van een compressor is bijvoorbeeld het gebruik van een Tacker. Dit is een spijkerpistool dat timmeren overbodig maakt. Binnen enkele seconden schiet je alle te bewerken delen vast waardoor je 3 keer zo snel klaar bent.

Een goede ratelset

Een ratel is een handig stuk gereedschap om tijdens het klussen bij je te hebben. Een ratel heeft naast doppen, die steek- en ringsleutels vervangen, tegenwoordig vaak ook opzetstukjes voor bijvoorbeeld schroeven. Dit zorgt ervoor dat je alles bij elkaar hebt met een stuk gereedschap.

Meten is weten

Als laatste tip: zorg dat je altijd een rolmaat met potlood op zak hebt. Dit is superhandig om in een keer alles af te tekenen. Je moet van te voren altijd goed meten anders past uiteindelijk je hoge hoed niet op de plank van je kapstok!

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de industriële sector? Lees dan onze blogs, zo ben je telkens op de hoogte van de trends. We houden je op de hoogte, houd onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ maasdijkmetaal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden