:: Vlamspuiten ::
Principe
[ Vlamspuiten ] Het grondprincipe van vlamspuiten is simpel. In een spuitpistool wordt het op te spuiten materiaal verhit en verstoven waarna het als een deklaag neerslaat op een werkstuk. Dat levert kwalitatief hoogwaardige, dichte lagen op, van de meest uiteenlopende materiaalsoorten. Er zijn bijna oneindig veel combinaties mogelijk: keramiek op metaal, metaal op metaal, metaal op glas, en kunststof op metaal. Typisch voor vlamspuiten is dat er geen smeltbad ontstaat, zoals bij lassen. Het basismateriaal wordt dus weinig opgewarmd, en materialen die sterk in uitzettingscoefficient verschillen, kunnen op elkaar worden aangebracht. Maasdijk Metaaltechnieken BV kent twee basistechnieken: vlamspuiten metaal (autogeen poederspuiten, al dan niet gevolgd door insmelten), en vlamspuiten keramiek.
Voordelen
Vlamspuiten biedt oplossingen voor corrosie en slijtage bij industriŽle producten. Het beschermt tegen erosie, wrijving en cavitatie, en verlengt de levensduur aanzienlijk. Onderdelen kunnen worden geproduceerd van goedkopere of lichtere materialen. De speciale eigenschappen nodig voor het gebruik krijgt men door de keuze van de juiste deklaag.
Toepassingen
Thermisch gespoten lagen kunnen voor de volgende doeleinden worden gebruikt: [ Vlamspuiten Metaal ]
  • Het herstellen van ondermaatse of versleten machinedelen.
  • Verbeteren van weerstand tegen corrosie en slijtage.
  • Verminderen van de wrijving.
  • Verbeteren van de grip door aanbrengen ruwe antislip laag.
  • Voorkomen van vonken door aanbrengen van bronzen lagen.
  • Besparen op gewicht en kosten door hoogwaardige laag op laagwaardige basismaterialen.
  • Verbeteren van het uiterlijk.
Voor de toepassingsgebieden kunnen wij u een passend advies geven en dit snel goed en efficiŽnt voor u uitvoeren. U ziet het: Maasdijk Metaaltechnieken BV ook uw partner in maatwerk!